TACT Mediation
Home
Informatie over mediation
TACT Mediation
Nederlands Mediation Instituut (NMI)
Toevoeging Raad voor Rechtsbijstand
Scheidingsbemiddeling
Contact
Links
Nederlands Mediation Instituut (NMI)

Nederlands Mediation InstituutHet Nederlands Mediation Instituut (NMI) is de onafhankelijke kwaliteitskoepel voor mediation in Nederland.
Het NMI heeft zich tot doel gesteld om:

  • De toepassing van mediation in Nederland te stimuleren;
  • De kwaliteit van mediations en mediators te bevorderen en te bewaken;
  • Onafhankelijke informatie en voorlichting te geven over mediation.  

NMI Register van Mediators
Doordat Mediator een vrij beroep is, kan een ieder zich zomaar mediator noemen. Dit kan leiden tot verschillen in de kwaliteit van mediations.
Om het publiek een gegronde keuze te kunnen laten maken tussen verschillende mediators heeft het NMI een kwaliteitssysteem ontworpen: het NMI Register van Mediators.
In dit Register wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten mediators; NMI Geregistreerd Mediator en NMI Gecertificeerd Mediator. De eerste mediator heeft een erkende basisopleiding gevolgd en de kennistoets gehaald.

De NMI Gecertificeerd Mediator heeft daarnaast nog een aanvullend examen gehaald. Aan deze mediators worden ook meer eisen gesteld voor het bijhouden van kennis en vaardigheden.
De Rechtbank vraagt hoge kwaliteit van de mediators waar zij zaken aan doorverwijst. De Rechtbank zal dan ook uitsluitend zaken doorverwijzen naar NMI Gecertificeerd Mediators. Ook verleent de Raad van Rechtsbijstand alleen toevoegingen aan zaken die behandeld worden door NMI Gecertificeerd Mediators.

Gedragsregels
Het NMI heeft gedragsregels opgesteld waaraan NMI Mediators zich moeten houden. In deze gedragsregels staat onder andere dat een NMI Mediator altijd onafhankelijk en onpartijdig moet zijn. Ook zijn er regels opgesteld over de werkwijze en de declaratie van de Mediator.
Mocht een NMI Mediator zich niet aan deze gedragsregels houden, dan kunt u een klacht in dienen bij het NMI.

TACT Mediation bestaat uit NMI Gecertificeerde Mediators
Wij van TACT Mediation zijn beiden NMI Gecertificeerd Mediators. Wij voldoen dan ook ruimschoots aan alle eisen die het NMI stelt aan haar Gecertificeerde Mediators. Hierdoor is de kwaliteit van ons werk naar u toe gewaarborgd en kunnen wij ook op basis van doorverwijzing en op basis van toevoeging werken.


Bel meteen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met onze mediators 06-14685763

Home
Informatie over mediation
TACT Mediation
Nederlands Mediation Instituut (NMI)
Toevoeging Raad voor Rechtsbijstand
Scheidingsbemiddeling
Contact
Links