TACT Mediation
Home
Informatie over mediation
TACT Mediation
Nederlands Mediation Instituut (NMI)
Toevoeging Raad voor Rechtsbijstand
Scheidingsbemiddeling
Contact
Links
Scheidingsbemiddeling

Bij een echtscheiding moeten veel zaken geregeld worden. Als het gezamenlijke doel is om op een gemoedelijke manier te gaan scheiden, dan is het verstandig om te kiezen voor mediation via een scheidingsmediator. Dit heeft gunstige gevolgen voor u:

  • Jullie blijven met elkaar in gesprek en er volgt geen verder ontwrichtende juridische procedure
  • Jullie zijn gemiddeld tussen 4 tot 8 weken gescheiden (het kan zelfs nog sneller als je dat wenst)
  • Jullie krijgen een duidelijk echtscheidingsconvenant dat jullie wensen rondom de scheiding weergeeft
  • Jullie maken samen afspraken over alimentatie, verdeling van de woning en omgangsregeling met de kinderen
  • Jullie beider belangen worden in gelijke mate gerespecteerd
  • Jullie krijgen vooraf duidelijkheid over de kosten en de duur van de scheiding

Het beste voor jullie kinderen
Voor kinderen is een scheiding altijd een heftige gebeurtenis. Ondanks dat het voor de oudersl echt de beste oplossing is, zullen de kinderen er meestal niet blij mee zijn. Belangrijk is dan dat jullie tijdens en na de scheiding goed contact met elkaar maar ook met de kinderen blijven houden. Als het contact via advocaten gaat en er meer ruzie bij de scheiding komt, krijgen de kinderen al snel het idee dat ze tussen hun ouders moeten kiezen. Het is natuurlijk de bedoeling dat de kinderen na de scheiding nog gewoon contact met beide ouders houden.
Bij mediation maken jullie samen alle beslissingen tijdens het echtscheidingsproces. Jullie, als ouders van de kinderen, weten wat het beste voor hen is. Daar hebben jullie geen rechter voor nodig. Bovendien wordt tijdens de mediation al vooruit gekeken, verschillende mogelijke scenario's zullen de revue passeren. Hoe willen jullie bijvoorbeeld samen op zoek naar de meest geschikte school voor het kind?  Kortom, jullie maken nu al de keuze hoe jullie in de toekomst met elkaar de ouders van de kinderen willen zijn. En tegelijkertijd bouwen jullie aan de communicatie tussen elkaar, voor nu en later.

Wat bieden wij:
Bij TACT Mediation vinden wij dat een goede echtscheidingsmediator heldere informatie geeft, de wensen analyseert en duidelijke begeleiding en ondersteuning biedt bij de te maken afspraken. Hierdoor helpen onze mediators jou en je partner om de scheiding met zo min mogelijk frustraties tot een goed einde te brengen. De scheidingsmediators komen met alternatieven als jij en je partner vastlopen. Tegelijkertijd hebben wij oog voor dubbele agenda's en de invloed die familie en vrienden op het proces kunnen hebben. En dankzij de scheidingsbemiddeling wordt ervoor gezorgd dat jullie met elkaar in gesprek blijven, zodat jullie problemen na de scheiding zelf kunnen oplossen. 

De mediators zorgen er ook voor dat er geen zaken afgesproken worden, die juridisch gezien niet kunnen. De mediation heeft als doel dat jullie gezamenlijk goede afspraken maken, die vertrouwen geven voor de toekomst. 


Wilt u meer informatie over mediation bij uw scheiding?
Kijk dan op de site scheidenmettact.nl of bel 06-14685763
Home
Informatie over mediation
TACT Mediation
Nederlands Mediation Instituut (NMI)
Toevoeging Raad voor Rechtsbijstand
Scheidingsbemiddeling
Contact
Links